Julevindue i stormagasinet Salling

Levende træer og et magisk skovmotel

For mange århusianere står det som en klar erindring fra barndommen, at julevinduet i Salling skulle opleves. På den måde er vinduet blev et stærk tradition for familier og daginstitutioner, som hver år valfarter til byen for at opleve det mekaniske julevindue.
Derfor stilles der selvfølgelig store krav til både idéen, historien og udførelsen. Og det er en lang proces, som strækker sig over flere måneder – fra idé til produktion til det færdige vindue.

Vi byggede hele vinduet op hjemme på produktionsværkstedet, og der blev kælet for alle detaljer. Vi skabte rød tråd gennem vinduet, for opgaven er nemlig at fortælle en historie! De mekaniske detaljer blev testet; i det her tilfælde skulle øjnene bevæge sig, og det hele blev lavet fra bunden. Nisserne blev specialfremstillet, så de passede ind i historien. Og da alt var bygget op, blev det hele pillet ned igen og fragtet til Salling, hvor vinduet blev monteret, og alle de sidste detaljer blev tilføjet.
Her kunne de glade julekunder se det færdige resultat med levende træer og et magisk skovmotel.

Når vi laver denne type opgaver, er højdepunktet altid at se børnene stå med store øjne, næsen presset mod ruden og høre dem snakke begejstret om vinduet.

Solbjerg Hedevej 31
8355 Solbjerg
Telefon 8748 0100
info|rodkjaer.dk